Business

Inzet van drones bij grenspatrouilles Oost-Suriname


Inzet van drones bij grenspatrouilles Oost Suriname

Tijdens de reguliere grenspatrouilles afgelopen week zijn er meer dan zestien vaartuigen gecontroleerd te Albina. De gemengde patrouille eenheid bestaande uit politie, militaire politie, marine en een drone unit van het Nationaal Leger is ook gestuit op drie illegale Brazilianen. Deze zijn staande gehouden en gelijk naar de politie publish Albina overgebracht.

Op hetzelfde vaartuig heeft de patrouille een busje ‘massive boss’ en een kleine hoeveelheid marihuana en hasj aangetroffen. Tijdens een nachtelijke patrouille hebben opvarenden van een ander vaartuig bij het zien van de patrouille pakketjes en twee jachtgeweren overboord gegooid. Een zoektocht in de omgeving heeft niets opgeleverd. De opvarenden werden met een waarschuwing heengezonden. 

Vermeldenswaardigs is dat naast de reguliere controles ook een ander systeem wordt toegepast. Er wordt eerst een drone ingezet om te surveilleren, vervolgens worden er bij verdachte bewegingen interventiepatrouilles uitgestuurd om te controleren. De intentie is om uit te breiden met meer drones op de grenzen.

Voor de avonduren zijn er al mogelijkheden om door middel van nachtkijkers de patrouilles effectiever te laten geschieden. Met de toevoeging van de drone zijn de eerste successen geboekt. Supply hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.